Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Další informace Přijmout vše Nastavení
Informace o objednávkách poskytujeme pouze elektronicky ZDE

Fulltextové vyhledávání

Doprava zdarma Poradenství
sportovní řetězová sada zapůjčení nýtovačky

Vyhledání podle moto

Vyhledání podle typu zboží

Na úvod » Tipy na dárky » Nabíječky » Nabíječka OptiMate 5 6/12V NEW

Nabíječka OptiMate 5 6/12V NEW

Číslo výrobku:
TM220
Naše cena s DPH:
1.990 Kč / ks
Naše cena bez DPH:
1.644,54 Kč / ks
Cena v cizí měně:
81,03 Euro
Termín dodání:
skladem
1.990 Kč / ks
ks

Popis výrobku

Komplexní péče o 6/V12V baterie pro střední až velké baterie

 

  • Desulfatace a záchrana 6V a 12V zanedbaných baterií 
  • Optimalizace výkonu a životnosti baterie
  • Automatická volba 6V nebo 12V
  • Bezpečná a dlouhodobá
  • Baterie je testována každou hodinu


OptiMate™ 5 voltmatic, ideální prostředek pro domácí údržbu akumulátorů s automatickým výběrem 6V-12V. První nabíječ províce stavové desulfatační oživení pro 6V akumulátory. OptiMate™ 5 voltmatic vše vykonává plně automaticky při 100% bezpečnosti a snadném použití charakteristik. Od roku 1995 se vyrobilo okolo 2 milionů OptiMate, ale až nyní s maximálním nabíjecím proudem 2.8 A (12 V ) a 4 A (6V) pro údržbu středních až velkých akumulátorů. Zapomněli jste během zimy na akumulátor ? OptiMate ™ 5 voltmatic je první nabíječ schopný oživit 6 V olověný kyselinový akumulátor po hlubokém vybití ( akumulátory 12V s nízkým napětím vyžadují uživatelské potvrzení, že se jedná o 12V akumulátor ). Když se pak oživený 6V nebo 12 V akumulátor optimálně nabije, po měsíce se testuje a bezpečně udržuje v dobrém stavu. Unikátní nabíjecí metoda dlouhodobé údržby OptiMate neudržuje pouze akumulátor na 100% nabití bez přebíjení, ale také prodlužuje jeho živ otnost až na 400 %.
Snížení znečištění pro lepší prostředí. Ne nadarmo doporučuje Optimate 10 hlavních konstruktérů. OptiMate ™ 5 voltmatic. Zaručený výkon akumulátoru!

 

Princip fungováníJak přístroj pracuje


1. Zkouška bezpečnosti: OptiMate 5 se musí připojit k akumulátoru s minimálním napětím 1V pro aktivaci výstupu. Měří napětí akumulátoru a volí nabíjecí mód 6 V nebo 12V .
POZNÁMKA : Akumulátor 12V s nízkým napětím pokračuje v OptiMate 5 programu 6 V , ale během nabíjení program varuje uži vatele blikající červenou LED ( TEST/ ERROR ), že se má typ akumulátoru potvrdit .
2. BEZPEČNOST : Desulfatace a oživení: Jestliže je vlivem sulfatace olověných desek odpor akumulátoru abnormáln ě vysoký a napětí je velmi nízké, pro 6V akumulátor program automaticky provede třístupňový desulfatační program. Jako bezpečnostní opatření pro nízké napětí se musí u hluboce vybitého akumulátoru 12V potvrdit, že se jedná opravdu o akumulátor 12V (odpojením nabíječe od AC napájecí sítě, zkratováním s vorek přívodů a opětným připojením na napájecí síť ). Nabíjecí program se pak předvolí na mód 12V a hlubo ce vybitý akumulátor 12V se může oživit. Po ukončení nabíjení se je ště jednou program vrátí do VOLTMATIC. Pro akumulátor 6V a 12V se v závislosti na úrovni hlubokého vybití detekované programem může aplikovat vyšší napětí pro překonání nabíjecího odporu. To se provádí programem řízeného impulzního nabíjení až do 2 h , dokud se akumulátor neoživí a neakceptuje normální nabíjení.
3.  NABÍJENÍ :  Bulk nabíjení : Proud se zvyšuje v souladu se stavem akumulátoru až do max. 2, 8A ( pro akumulátor 12V ) nebo 4A ( pro akumulátor 6 V ) pro účinné nabití akumulátoru blízko plnému dobití. Jakmile napětí dosáhne 7,15V ( pro akumulátor 6 V ) / 14,3V ( pro akumulátor 12V ) , nabíjení se během dalšího kroku ukončí .
4. NABÍJENÍ : Impulzní absorpce, vyrovnání článků (balancování) a potvrzení nabíjení : Nabíjení se provádí řízenými impulzy, které automaticky vyrovnávají napětí článků, dokud proud nepoklesne pod 400 mA, což indikuje, že akumulátor dosáhl plného nabití .
5. Test udržení nabití: Během 30 minut bez nabíjení nastává zkouška akumulátoru (a připojeného systému) na snížení výkonu. Jestliže napětí zůstane během 30 minut nad 12,4V, rozsvítí se „OK”(zelená LED). Tato 30 ti minutová testovací perioda se po každé hodině opakuje, dokud se OptiMate 5 neodpojí, během této doby se obnovuje indikace stavu akumulátoru.
6. Udržovací nabíjení : Během střídání třicetiminutových period se akumulátoru pos kytuje nabíjecí proud (až do max .nabití) , který potřebuje pro podporu malých připojených zátěží nebo proti snížen
í výkonu např. přirozeným vlastním vybíjením. Při plovoucím 6,8V ( pro akumulátor 6 V ) / 13,6V ( pro akumulátor 12V ) , může zůstat OptiMate 5 trvale připojený k akumulátoru, který tak stále zůstává ve výborném a bezpečném stavu. A optimálně nabitý.

 

 

 

Technické údaje:

 

 

Odeslat dotaz

Odeslat dotaz

S tímto výrobkem si ostatní také objednávají

Zásuvka DIN 12V pro Optimate

Zásuvka DIN 12V pro Optimate

SAE-78 - Zásuvka DIN 12V pro Optimate 2, 5, 6
430 Kč
17,51 Euro
s DPH
Zástrčka DIN 12V pro Optimate

Zástrčka DIN 12V pro Optimate

SAE-72 - Zástrčka DIN 12V pro AccuMate a OptiMate 2, 5, 6
447 Kč / ks
18,20 Euro
s DPH
Voděodolný prodlužovací kabel (4,6 m) pro OptiMate

Voděodolný prodlužovací kabel (4,6 m) pro OptiMate

SAE-73 - Sada prodlužovacích nabíjecích kabelů pro nabíječku OPTIMATE 2, 5, 6. Délka 4,6m.
320 Kč / ks
13,03 Euro
s DPH
Připojovací kabel s krytkou a pojistkou pro Optimate

Připojovací kabel s krytkou a pojistkou pro Optimate

SAE-71 - Připojovací kabel s krytkou a pojistkou pro OptiMate 2, 5, 6
278 Kč
11,32 Euro
s DPH
Kabel se svorkami pro Optimate

Kabel se svorkami pro Optimate

SAE-74 - Kabel se svorkamipro Optimate 2, 5, 6
242 Kč
9,85 Euro
s DPH
 
Řetězové sady za nejlepší ceny | Motořetězy.cz

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. 
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně on-line, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

TOPlist